,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. május 15., péntek

~ BARBÁR CSIRKE ~





 A barbár elnevezés ugyan a sörre utal, de tényleg barbárra sikerült ez a csirke. Mint tudjuk minden sörnek megvan a maga íze, színe és illata - nos ez a sör mézzel ízesített, enyhén karamelles ízvilágú, némi narancshéjas fanyarsággal, mély narancssárgás, borostyán színnel. Az igaz, hogy az árát is borsosan mérik, de nagyon finom. A szószban visszaköszön a sör zamata, a narancs és a fűszerek kellemes aromája. 

»HOZZÁVALÓK«
- személyenként 1 - 2 db felső csirkecomb
- 2 ek vaj
- 1 ek olaj
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
Szósz : 
- 2 , 5 dl mézzel ízesített, Barbár belga sör
- 1 narancs reszelt héja
- 1 apróra reszelt vöröshagyma
- 1 tk friss gyömbér - reszelve
- 1 tk örölt kömény
- 1 tk örölt koriander
- 1 tk csípős darált paprika
- 2 dl tejszín
- 1 ek étk. keményítő
- petrezselyem

  1. A combok mindkét oldalát sóval alaposan bedörzsöljük és megszórjuk borssal. Egy nagyobb serpenyőben, a felhevített vajas olajon átpirítjuk a fokhagymát, majd kivesszük és félretesszük.
  2. A combokat ezután a serpenyőbe helyezzük és mindkét oldalukat alaposan átpirítjuk ~ kb 30 perc. 
  3. A sört összekeverjük a narancshéjjal, a hagymával és a fűszerekkel, majd a pirított combokra öntjük, visszadobjuk a fokhagymagerezdeket és így főzzük, még kb 15 percig.
  4. Simára keverjük a tejszínt a keményítővel, hozzáöntjük a csirkéhez és összeforraljuk. Szükség esetén sózzuk, borsozzuk, végül megszórjuk aprított petrezselyemmel.
  5. Főtt tésztával kínáljuk.


1 megjegyzés: