,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2017. március 4., szombat

~ LEKVÁROS TÚRÓS CSIGA ~



»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 45 dkg liszt, 2 dkg friss élesztő, 8 dkg porcukor, 1 mk só, 8 dkg olvasztott vaj
- 2 db tojássárgája, langyos tej ( kb 2 , 5 dl ) 
Töltelék : 
- 25 dkg túró, 1 tasak vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja
- 2 - 3 ek cukor - vagy ízlés szerint, 1 tojássárgája, 1 ek vaníliás pudingpor
továbbá : - bármilyen ízű lekvár
- 1 tojás - a kenéshez

  • Az élesztőt kevés cukros tejben futtassuk fel. A lisztet a sóval és a porcukorral szitáljuk össze, öntsük a közepébe a felfutott élesztőt, adjuk hozzá a tojások sárgáját, az olvasztott vajat és annyi langyos tejet, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Letakarva kelesszük a duplájára.
  • A túrót törjük össze villlával és keverjük krémesre a többi hozzávalóval. 
  • A megkelt tésztát nyútjsuk 3 - 4 mm vastagságú téglalappá, kenjük rá a tölteléket és a hosszabbik oldala mentén tekerjük fel. Az így kapott rúdból, vágjunk éles késsel kb 1 , 5 cm - es szeleteket és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe. A tekercsek közepét mélyítsük ki egy karalábévájóval és tegyünk mindegyik közepébe 1 - 1 tk lekvárt.
  • Kenjük le a csigák széleit kissé elhabart tojással és kelesszük 30 percig.
  • 200 °C - on süssük a csigákat aranybarnára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése