,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2017. január 6., péntek

~ CRUFFIN ~




»HOZZÁVALÓK« 8 db - hoz
- 30 dkg liszt
- 6 g szárított élesztő
- 2 ek porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 kk só
- 5 dkg puha vaj
- kb 1, 5 dl langyos víz
és még :
- puha vaj - a kenéshez
- lekvár - a töltéshez
- porcukor - a szóráshoz

  1. A száraz hozzávalókat egy tálba mérjük, majd hozzáadjuk a puha vajat és annyi vizet adagolunk hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Letakarva, meleg helyen kb 40 - 45 percig kelesztjük.
  2. Ha a tészta megkelt, négy gombócot formázunk belőle és mindegyiket, enyhén lisztes felületen külön - külön nagyon vékony, hosszúkás alakúra kinyújtjuk. Megkenjük a tészta felületét puha vajjal és feltekerjük mint a kiflit. A rudakat kissé átsodorjuk, majd  hosszában kettévágjuk és feltekerjük csigavonalban úgy, hogy a vágott rész kívülre kerüljön. 
  3. A muffinforma mélyedéseit vajjal kikenjük  és belehelyezzük a csigákat. 30 - 40 percig kelesztjük, majd előmelegített, 180 °C - os sütőben halványra sütjük.
  4. Ha a cruffinok megsültek, a közepébe egy fánktöltő csővel  lekvárt nyomunk és porcukorral megszórjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése