,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. szeptember 17., szombat

~ ALMÁS KRÉMES ~



Összegyűlt pár tojásfehérje, ami pont ehhez a krémeshez elegendő is volt. Krémest nagyon könnyedén készíthetünk, hiszen az előre nyújtott leveles tésztának köszönhetően nem kell a tésztával bajlódni, a krém pedig gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Az egyik receptes újságban akadtam rá erre az almás változatra, alma is volt itthon így ma, ez a krémes és melengető finomság lett a desszertünk. 

»HOZZÁVALÓK«
Krém :
- 6 dl 100 % - os almalé
- 2 db reszelt alma
- 15 dkg cukor
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 5 db tojásfehérje
- csipet só
- 1 kk őrölt fahéj
- fél citrom leve
és még : - 2 tekercs leveles tészta vagy 50 dkg mirelit

  1. A sütőt előmelegítjük 180 °C - ra. A leveles tésztát kitekerjük - vagy a mirelitet kiengedjük és 2 db 20 x 30 cm - es lapokká kinyújtjuk, majd  sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, villával megszurkáljuk, ráterítünk egy másik sütőpapírt és ráhelyezünk egy másik tepsit. Aranybarnára sütjük. ( kb 25 perc )
  2. A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni, amikor már félig felverődött, kanalanként hozzáadagolunk 5 dkg cukrot és kemény habbá verjük.
  3. A krémhez, a pudingport 2 dl almalében simára keverjük. A maradék almalét, 10 dkg cukrot és a reszelt almát összeforraljuk, hozzáöntjük a pudingos részt és sűrű krémmé főzzük, majd ízesítjük citromlével és fahéjjal. Levesszük a tűzről és gyors mozdulatokkal hozzákeverjük a fehérjehabot.
  4. A meleg krémmel összetöltjük a tésztalapokat és ha kihűlt, 2 - 3 órára hűtőbe tesszük dermedni. Szeleteléskor először egy recés késsel átvágjuk a felső lapot, majd meleg vízbe mártott késsel felkockázzuk a süteményt. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése