,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. május 4., szerda

~ EPERZSELÉS TÚRÓTORTA ~




 Ismét egy epres süti, ízletes túróval és kakaós tésztával. Gyorsan elkészül, finom és mutatós vendégváró.

»HOZZÁVALÓK«
Tészta : 15 dkg liszt, 2 ek kakaópor, 6 dkg porcukor, 12 dkg hideg vaj, csipet só, 1 tojás, 1 kk sütőpor, szükség esetén kevés tejföl
Töltelék :
- 50 dkg túró
- kb 12 - 15 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 - 1 , 5 dl tejföl - a túró nedvességétől függően
- 2 tojássárgája 
- 1 citrom reszelt héja
- 1 cs Dr. Oetker vaníliás pudingpor 
Eperzselé :
- 40 dkg eper
- kb 15 dkg cukor - az eper édességétől függően
- 1 tk citromlé
- 1 tasak Dr. Oetker tortazselé
Továbbá : - tejszínhab, kakaópor - a díszítéshez

  1. A tésztához összeszitáljuk a száraz hozzávalókat, majd elmorzsoljuk benne a vajat, Hozzáadjuk a tojást, majd összegyúrjuk. - Ha száraz lenne adjunk hozzá kevés tejfölt. Folpackba tekerve, hűtőbe tesszük 30 percre.
  2. A túrót villával összetörjük, majd kézi mixerrel összekeverjük a többi hozzávalóval.
  3. Kivajazunk egy 18 cm - es kapcsos tortaformát és kibéleljük a kinyújtott tésztával úgy, hogy kb 5 cm - es pereme legyen. Kibéleljük sütőpapírral és száraz babot vagy lencsét szórunk bele, majd 180 °C - on 15 perc alatt elősütjük. A sütőből kivéve belesimítjuk a tölteléket és visszatesszük a sütőbe kb 30 percre. ( Akkor jó ha már nem remeg a túró. )
  4. Az epret botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a cukrot, a citrom levét és kb 10 percig főzzük. Azután hozzákeverjük a zselét, majd összeforraljuk és ráöntjük a túróra.
  5. A kihűlt tortát tetszés szerint tejszínhabbal díszítjük és megszórjuk kakaóporral.





1 megjegyzés: