,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. május 31., vasárnap

~ RIZSDESSZERT EPERVELŐVEL ~



 Könnyű desszert ebéd után, igaz csak két pohárkával készült, mert csak ketten vagyunk. De aki többet szeretne, duplázza, vagy triplázza az adagokat. Arborio helyett használható kerek szemű, desszert rizs is.


»HOZZÁVALÓK«
- 7 dkg arborio rizs
- 5 dl tej
- 2 ek cukor
- csipet só
- 2 - 3 kocka étcsokoládé
- 25 dkg eper + 3 ek cukor
- pár csepp citromlé

  1. Forraljuk fel a tejet a cukorral, szórjuk hozzá a rizst és alacsony lángon főzzük puhára ( kb 35 perc ) .
  2. Ha megfőtt a rizs, vegyük kétfelé és keverjük el a felében az étcsokoládét, osszuk el a pohárban, majd kanalazzuk rá a sima rizst. 
  3. Az epret vágjuk kisebb darabokra, szórjuk hozzá a cukrot és főzzük sűrűre. Ízesítsük citromlével és botmixerrel pürésítsük, majd csurgassuk a rizs tetejére.

1 megjegyzés: