,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. április 21., kedd

~ GOMBÁS - BABOS TÖLTÖTT CUKKINI ~



»HOZZÁVALÓK«
Töltelék :
- 35 dkg gomba, 1 cukkini, 1 vörösbab konzerv, 1 tojás, petrezselyemzöld, só, bors, őrölt koriander, 2 ek reszelt parmezán, 1 - 2 ek zsemlemorzsa
Továbbá : - 2 nagyobb cukkini

  1. A cukkiniket vágjuk hosszában félbe, kaparjuk ki a belsejüket és sózzuk be.
  2. Kevés olívaolajon pároljuk addig a gombát és a cukkinit amíg elfő a leve, majd tegyük át egy keverőtálba és hűtsük ki. Adjuk hozzá a lecsepegtetett babot, a tojást, a parmezánt az aprított petrezselymet és a zsemlemorzsát. Fűszerezzük ízlés szerint és keverjünk össze.
  3. Kéztörlővel itassuk fel a sótól kieresztett cukkini levét, majd töltsük meg a mélyedéseit a masszával.
  4. Rakjuk egy olívaolajjal kikent tepsibe, szórjuk meg a tetejét parmezánnal és forró, 190 °C - os sütőben süssük kb félóráig.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése