,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. április 25., szombat

~ BÚZAKORPÁS HÚSGOLYÓK ~
















 Búzakorpát joghurtba szoktam egy - két kanállal tenni és úgy fogyasztani, hiszen élelmi rostokban gazdag, étrend kiegészítő. Jó hatással van az anyagcsere folyamatokra, csökkenti az éhségérzetet, ennek köszönhetően a fogyókúrás és a diétás étrend kiegészítője is lehet. 
Most a húshoz kevertem és nagyon finomra sikerült, persze a fűszerezés is nagyon fontos. A koriander kellemes, citrusos ízt kölcsönöz minden húsfélének - én nagyon szeretem. 

»HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg sovány darált hús ( nálam pulyka comb )
- 2 kisebb tojás
- 4 dkg búzakorpa
- 1 csokor aprított petrezselyem
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 1 tk pirospaprika
- 1 - 1 kk őrölt kömény és koriander
- só, bors - ízlés szerint
  1. Egy keverőtálban összekeverjük a hozzávalókat és félóráig állni hagyjuk.
  2. Ezután a masszából diónyi gombócokat formálunk és bő, forró olajban kisütjük. 
  3. Tetszés szerinti körettel fogyasztjuk.




1 megjegyzés: