,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. március 25., szerda

~ MARCIPÁNOS RÉPATORTA ~





 Egyszerű répatorta, ünnepi díszben. A marcipánt elkészíthetjük házilag is ami sokkal olcsóbb, mint a boltban kapható nyers massza. Az elkészítése megtalálható itt : Hamis marcipán . De ha pénztárcánk engedi, vehetünk már előre színezett marcipántömböket is. 
A fű kinyomására pedig nem is találhatnánk jobb eszközt, mint a fokhagyma kinyomót. Összességében, nagyon olcsón kijövünk ezzel a tortával, feldíszítve pedig nagyon mutatós is lehet.

 ötlet : Nők lapja konyha

»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 15 dkg cukor
- 2 db tojás
- 25 dkg reszelt sárgarépa
- 1 dl olaj
- 22 dkg liszt
- 1 púpozott tk szódabikarbóna
- 10 dkg őrölt pirított dió
- 1 tk fahéj
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
- kb 5 dkg mazsola
Továbbá : - 2 ek baracklekvár, 25 dkg marcipán, sárga és zöld ételszínezék

  1. A sütőt előmelegítjük 170 °C - ra, egy kapcsos 22 cm - es tortaformát alaposan kivajazunk, kilisztezünk.
  2. A cukrot összekeverjük a tojással, hozzáadjuk a sárgarépát az olajat, a citromhéjat, a mazsolát  és alaposan összekeverjük.
  3. A száraz hozzávalókat összevegyítjük, majd hozzáforgatjuk a répás masszához és belesimítjuk a formába. Kb. 55 percig sütjük. ( Tűpróba )
  4. Ezalatt a marcipánt megszínezzük, 5 dkg - ot zöldre, a többit sárgára.
  5. Miután a tészta megsült és kihűlt, a tetejét megkenjük a lekvárral. A sárga marcipánból kevéskét elveszünk, a többit porcukros felületen kinyújtjuk és ráhelyezzük a torta tetejére, széleit fodrosítjuk.
  6. A zöld marcipánból fokhagymakinyomó segítségével füvet nyomunk a torta közepére, a maradék sárga marcipánból pedig tojásokat formázunk.


1 megjegyzés: