,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. november 21., péntek

~ LAMINGTON az AUSZTRÁL KÓKUSZKOCKA ~






 Kókuszkocka kicsit másképp - ez az ausztrál eredetű desszert tulajdonképpen a mi kókuszkockánkhoz hasonlít, csak egy kicsit flancosabb a neve. A tésztába ezúttal kókuszreszelék is keült a bevonó pedig nem más, mint csoki ganache. Próbáljátok ki ezt a változatot is, hiszen még finomabb, mint a hagyományos társa.

 Print Friendly ÉS PDF
»HOZZÁVALÓK«
Tészta: - 4 db tojás, 12, 5 dkg porcukor, 7 dkg liszt, 7 dkg kókuszreszelék, 5 dkg olvasztott vaj, csipet só
Bevonó: - 25 dkg étcsokoládé, 1, 5 dl tejszín
- Kókuszreszelék - a forgatáshoz

  1. A tojást keverjük fehéredésig a cukorral, majd óvatosan forgassuk hozzá a kókuszos lisztet és az olvasztott vajat. A masszát simítsuk egy, kb 20 x 20 - as kivajazott, kilisztezett tepsibe és előmelegített 180 °C - on süssük tűpróbáig ( 20 - 25 perc ) .
  2. A tésztát vágjuk 4 x 4 cm - es kockákra.
  3. A tejszínt forrósítsuk fel, tördeljük bele a csokoládét és kevergessük addig, amíg a csoki el nem olvad, majd mártsuk meg benne a piskótát és forgassuk kókuszreszelékbe.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése