,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. november 15., péntek

CUKKINIS - CSÁSZÁRSZALONNÁS CSIGA









  Nem is volt kérdés, hogy mi lesz a mai vacsora, ahogy átlapoztam a boltban a kedvenc gasztro magazinomat, rögtön tudtam is a választ. Irány a zöldséges stand és a húspult, a többi hozzávaló meg van otthon. - nagyon szeretem Helga egyszerű receptjeit, ami pl ez is - Nézzetek szét nála itt .
Különös, hogy a tésztát szódavízzel kellett összegyúrni és nagyon finom, puha de mégis ropogós lett tőle.
Gyorsan kész van, egy pohár joghurttal, kefírrel vagy tejjel fogyasztva, igazán kiváló vacsora, vagy akár reggeli.

HOZZÁVALÓK
Tészta : - 30 dkg liszt, fél cs élesztő, 1 dl tej + 1 tk cukor, 1, 5 tk só, szódavíz
Töltelék : - 1 db cukkini, 1 cs füstölt császárszalonna, tarkabors, olivaolaj

- A tejet langyosítsuk meg, keverjük el benne a cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk felfutni.
- Vegyítsük össze a lisztet a sóval, adjuk hozzá a felfutott élesztőt és gyúrjuk össze annyi szódavízzel, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.
- Takarjuk le és hagyjuk a duplájára dagadni. 
- A cukkinit vágjuk hosszában, vékony szeletekre.
- Ha megkelt a tészta, gyúrjuk át és nyújtsuk ki kb 40 x 20 cm - es nagyságúra, majd vágjuk 9 - 10 csíkra .
- Tekerjünk a tésztára borsot és mindegyik csíkra helyezzünk 1 - 1 db cukkiniszeletet.
- Ismét tekerjünk rá borsot és rakjunk mindegyik cukkinire szalonnacsíkot.
- Lazán tekergessük fel és rakjuk a csigákat sütőpapíros tepsibe.
- Hagyjuk pihenni félóráig, majd locsolgassuk meg a tetejüket kevés olajjal és toljuk 200 fokos sütőbe.
- Süssük kb 45 percig ropogósra.



2 megjegyzés:

  1. Annyira guszta! Mondtam már, hogy imádom a képeidet? ;-)))

    VálaszTörlés
  2. Ez az aztán az érdekes ízpárosítás! Kinézetre viszont nagyon bejön :)

    VálaszTörlés