,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. március 29., péntek

HÚSVÉTI, REGGELI PITE



Az a jó ebben a pitében, hogyha előző este előkészítjük a hozzávalókat, másnap reggel, csak ráöntjük a tejfölös masszát a tésztára és már süthetjük is. Nagyon kiadós és gazdag reggelit varázsolhatunk az asztalra, mire fölkel a család apraja -  nagyja, vagy inkább a sütéskor keletkező illatok csalogatják ki őket az ágyból? Fogyaszthatjuk akár önmagában, vagy friss zöldségekkel egyaránt.


HOZZÁVALÓK

TÉSZTA
- 25 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- 1 tojás
- 1 - 2 ek tejföl
- fél tk só
TÖLTELÉK
- 1 nagy pohár tejföl ( 450 g )
- 3 tojás
- 15 - 20 dkg füstölt főtt sonka
- 15 dkg sajt
- 2 szál újhagyma
- snídling
- petrezselyemzöld
- 1 kk ételízesítőpor
- só, bors - ízlés szerint







- A tészta hozzávalóit, jól összegyúrjuk és hűtőben legalább félórán át pihentetjük. 
- Ezután kinyújtjuk és egy 26 cm - es piteformába igazítjuk.
- A töltelékhez a sonkát, sajtot felkockázzuk, a hagymákat és a petrezselyemzöldet felaprítjuk.
- A tejfölben elkeverjük a tojásokat, ízesítjük és beleforgatjuk a többi hozzávalót is. 
- A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük és a pitét kb 3 / 4 óráig sütjük.
















1 megjegyzés:

  1. Juj de jól néz ki ez a Quiche! Nagy kedvencem, szoktam padlizsánosat meg spenótosat is sütni. :)

    VálaszTörlés