,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. december 29., szombat

SAJTKRÉMES - BACONOS HAJTOVÁNY




 Szilveszterre ajánlom ezt a finom, sajtos - baconos falatokat. A sajtkrémtől puha, a bacontől kellemesen sós      töltelékkel készült kelt tészta. 

HOZZÁVALÓK és ELKÉSZÍTÉS

TÉSZTA :
- 60 dkg liszt
- 1 , 5 tk só
- 1 db tojás
- 0 , 5 dl olaj
- 3 dl tej
- 1 cs élesztő

TÖLTELÉK :
- 30 dkg natúr tömlős krémsajt 
- 20 dkg bacon
- metélőhagyma
1 tojás - a kenéshez
reszelt sajt - a szóráshoz

A tészta hozzávalóiból  tésztát dagasztunk és a duplájára kelesztjük. A krémsajtot kikeverjük az apróra vágott metélőhagymával és a sonkával. A megkelt tésztát három részre osztjuk, téglalap alakúra kinyújtjuk megkenjük a krémmel majd feltekerjük.



 Kisebb trapézalakokra vagdossuk. Sütőpapíros tepsiben 30 percig pihentetjük, ezután megkenjük felvert tojással, tetejét sajttal megszórjuk és 180C°-os előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.







1 megjegyzés: