,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. november 22., csütörtök

SÜTŐTÖK KRÉMLEVES




 Sütőtök : a narancssárga egészségbomba. Az egyik kedvelt őszi - téli csemegém, kellemes ízű, lágy húsú, szívet - lelket melengető, már csak a színe miatt is, ha ránézünk ebben a borongós őszi időben. A zöldség húsa igen gazdag karotinoidokban ami a szervezetünkben A-vitaminná alakul. Ezen kívül C- és E-vitaminban gazdag, a magja pedig magnéziumot, káliumot és B-vitamint szolgáltat a szervezetünknek a hideg napokban.
   Ma egy fincsi krémleves főztem , gyömbérrel és chilivel fűszerezve.

HOZZÁVALÓK

70 -80 dkg tisztított sütőtök hús, 1 fej vöröshagyma, olivaolaj, 1 , 5 dl tejszín, ízlés szerint só, bors, őrölt gyömbér, chili pehely , víz

ELKÉSZÍTÉS :

Kevés olivaolajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a sütőtökkockákat és együtt pirítjuk pár percig. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd puhára főzzük, közben fűszerezzük. Ha megpuhult a tök, botmixerrel pürésítjük és lassan  hozzáöntjük a tejszínt, majd forraljuk fel újra. Önmagában, vagy pirított tökmaggal, mandulaforgáccsal kevés  balzsamecettel meglocsolva fogyasztjuk.


JÓ ÉTVÁGYAT !






1 megjegyzés:

  1. Szia Judit! Működött a telepátia ismét.
    Ma reggel vettem egy nagy tököt, hogy készítek levest belőle. Aztán mégiscsak úgy döntöttem majd hétvégén inkább, így csak egy pohárkrém lett a feléből, meg tökös puffancs.Most látom igazán fincsi leveskét hoztál össze. Gratulálok!

    VálaszTörlés